Wie zijn wij?

De Amnesty Werkgroep Hilversum-Wijdemeren bestaat uit een kerngroep met 6 actieve en betrokken leden. Wij zijn samen gemotiveerd om ons in te zetten voor mensenrechten.
 
We zijn onderdeel van Amnesty International: een wereldwijde beweging van meer dan 7 miljoen mensen. In meer dan 150 landen voeren we actie voor gerechtigheid, vrijheid, menselijke waardigheid en gelijkheid. Amnesty Nederland is met 255.000 leden één van de grootste afdelingen.
 
De Amnesty werkgroep Hilversum-Wijdemeren wil met verschillende activiteiten mensenrechten onder de aandacht brengen in Hilversum en omgeving.
 
We focussen ons daarbij op haalbare activiteiten:
  • Movies that Matter on Tour: In samenwerking met het Filmtheater Hilversum organiseren we 8 keer per jaar, maandelijks een film met gastspreker.
  • 10 december, Dag van de Mensenrechten, schrijven wij mee met Write for rights, in samenwerking met Museum Hilversum, Bibliotheek Hilversum, scholen en kerken.
  • In december hebben wij een verkoopstand met Amnesty kaarten, kaarsen en cadeautjes in Bibliotheek Hilversum en in kerken.
  • De leden van de werkgroep komen 4 á 5 keer per jaar bij elkaar voor de planning van de activiteiten. Ook zien zij elkaar regelmatig bij de maandelijkse filmavond in het Filmtheater.
  • Wij onderhouden het contact met de Amnestygroepen in Bussum en Huizen en met het landelijk bureau. Wij nemen deel aan de regionale en landelijke beleidsdagen.

We zijn op zoek naar jou die onze groep wil komen versterken!
Heb je belangstelling? Vul het contactformulier in.

JE BENT VAN HARTE WELKOM !